SuccesSessie

6 stappen naar helderheid, focus en meetbaar succes

Groeistrategie op maat

Samen met Paradigmo creëer je een groeiplan dat écht bij je past

Implementatie & begeleiding

Groeien met de juiste expertise naar een duidelijk pad voorwaarts

Uitbesteden marketing

De kracht van specialistische marketing, zonder de complexiteit

Medewerkers nodig? Met de employee journey ga jij ze vinden en behouden.

23 januari 2019 | Uncategorized

Werknemers zijn van groot belang voor jouw MKB-bedrijf, met meer en beter personeel kan het bedrijf immers meer en beter werk leveren. Goed personeel vind je én creëer je. Door op een goed manier te werven haal je de beste mensen binnen. Maar daar houdt het natuurlijk niet bij op. Door ze tijdens hun loopbaan goed te begeleiden en te ondersteunen, haal je het beste in je medewerkers naar boven, en krijg je daarmee het beste voor je bedrijf en voor de klanten terug. En ook als een medewerker een andere baan kiest of met pensioen gaat, kun je daar een rol van betekenis in hebben. Dit van het begin tot het einde zorgen voor de ontwikkeling en de beleving van je medewerkers wordt de employee journey genoemd.

Werken aan de zichtbaarheid

Zoals gezegd begint het al bij het werven van goed personeel. Wist je dat zichtbaarheid op de arbeidsmarkt daarbij de eerste en belangrijkste stap is? Veel bedrijven denken dat als ze ergens op een vacaturesite een personeelsadvertentie plaatsen ze goed zichtbaar zijn. Toch zoeken veel medewerkers ook op andere manieren naar werk. Ze speuren social media kanalen af en bekijken websites van bedrijven in hun interesse gebied. Belangrijk dus om daar ook aan de zichtbaarheid van je bedrijf te werken. Dat kan bijvoorbeeld door het delen van de vacature op social media, maar ook door inhoudelijk meer over het bedrijf te delen.

Meer zichtbaarheid op de website

Op de eigen website is het belangrijk dat potentiële nieuwe medewerkers snel zien waar het bedrijf voor staat en hoe ze er kunnen solliciteren. Dit kan door een “werken bij” pagina op de site aan te maken of er een speciale website voor in te richten. Op deze site of pagina kan de sollicitant terug vinden wat de visie en de missie van het bedrijf is, naar wie het op zoek is, wat de sollicitant in huis moet hebben en wat het bedrijf medewerkers te bieden heeft.

Betrek medewerkers bij het werven

Het inzetten van je medewerkers bij het vinden van personeel werkt tweeledig. Je werkt aan hun employee journey door ze bij dit onderdeel te betrekken, zij voelen zich gehoord omdat hun mening gewaardeerd wordt en ze betrokken worden bij hun toekomstige collega’s. Daarnaast zien toekomstige medewerkers uit eerste hand van de medewerkers hoe leuk het werken bij jouw bedrijf is. Een andere manier van het inzetten van medewerkers is door ze een stem op social media te geven. In korte tweets of posts kunnen ze meer vertellen over het bedrijf. Waarom werken zij hier graag? Wat vinden ze het leukste aan hun werk? Wie zouden ze graag als nieuwe collega’s zien?

Benieuwd hoe jij de employee journey voor jouw bedrijf in kan zetten? Wij vertellen je er graag meer over!

Zoeken

Over ons

Jan Blok

Mijn passie? Bedrijven helpen hun volledige potentieel te ontdekken.
Eigenaar & Senior Consultant

Categoriën

Testimonial

Marcel van Raad

"Inspiratie voor groei"

Wij hebben als team veel energie gekregen en inspiratie opgedaan om de klant ...
Bekijk
Marcel van Raad

"Inspiratie voor groei"

Wij hebben als team veel energie gekregen en inspiratie opgedaan om de klant nog beter te kunnen bedienen!
Nan Banens

"Excellente Dienstverlening"

Jan en Navien hebben mij geholpen om van mijn werk als loopbaancoach en mijn werk als imagocoach...
Bekijk
Nan Banens
Nan Banens Loopbaancoaching

"Excellente Dienstverlening"

Jan en Navien hebben mij geholpen om van mijn werk als loopbaancoach en mijn werk als imagocoach een propositie te maken. Het heeft geresulteerd in een website die weergeeft wie ik ben en wat ik doe. Jan en Navien zijn professionals op hun vakgebied en het was fijn en leuk om met hen samen te werken. Hun inzichten en ideeën hebben mij regelmatig aan het denken gezet. Ik kon met al mijn vragen bij hen terecht en geen moeite was teveel.
Nan Banens
Nan Banens
Nan Banens Loopbaancoaching
Arwind Ramautar

"Enorme betrokkenheid"

Meedenken en een enorme betrokkenheid, dat staat centraal bij Navien en Jan. ...
Bekijk
Arwind Ramautar
Balans voor Balans

"Enorme betrokkenheid"

Meedenken en een enorme betrokkenheid, dat staat centraal bij Navien en Jan. Ze komen niet alleen met creatieve ideeen en realiseren die maar ze denken ook mee over jouw business. Je gaat vol inspiratie en energie weer op pad als je bij hun bent langsgeweest. Voor mij was het een grote investering maar die was het wel dubbel en dwars waard.
Arwind Ramautar
Arwind Ramautar
Balans voor Balans