SuccesSessie

6 stappen naar helderheid, focus en meetbaar succes

Groeistrategie op maat

Samen met Paradigmo creëer je een groeiplan dat écht bij je past

Implementatie & begeleiding

Groeien met de juiste expertise naar een duidelijk pad voorwaarts

Uitbesteden marketing

De kracht van specialistische marketing, zonder de complexiteit

Hoe houd je je focus op groei

23 mei 2019 | Bedrijfsgroei

Dit zijn de vijf belangrijkste dingen op de werkvloer, of zouden dat wel moeten zijn. Ze dragen bij aan goede employee branding en aan betere prestaties en groei bij de medewerker. Als ook aan de fundering, de stabiliteit en de groei van het bedrijf. Check maandelijks of deze punten nog steeds topprioriteit hebben in de onderneming. Zo niet, pak dan deze lijst er bij en ga ermee aan de slag.

1 – Communiceer

Communicatie zorgt voor duidelijkheid en eenheid binnen een organisatie. Door goed te communiceren wat het doel is, wat de behoeftes zijn en welke resultaten er behaald zijn, is voor iedereen duidelijk waar het binnen de organisatie omdraait. Zo weet iedere medewerker waar het bedrijf naar toe wil. Goede communicatie zorgt voor tevreden en goed werkende medewerkers en daarmee voor een goedlopend bedrijf.

2 – Hou het doel voor ogen

Hou bij alles wat je doet het doel voor ogen. Denk hierbij aan je eigen doel als manager, het bedrijfsdoel (the WHY) en de te behalen jaarlijkse doelen. Maar denk ook aan de persoonlijke doelen van de medewerkers. Willen ze zich verder ontwikkelen? Willen ze doorgroeien? Denken ze erover om van baan te veranderen als ze hier hun doelen niet kunnen halen? Belangrijk om dit in kaart te hebben, voordat een medewerker besluit ergens anders te gaan werken. Zijn deze doelen toch nog niet glashelder? Kijk dan nog eens goed naar hoe hoog de prioriteit bij punt 1 in het bedrijf ligt.

3 – Groei en stel bij

Telkens als er groei wordt doorgemaakt – als bedrijf of bij de medewerkers op persoonlijk vlak – is het goed om te evalueren. Dit kan kort en simpel door regelmatig even stil te staan bij:

  • Wat hebben we bereikt?
  • Hoe hebben we dat gedaan?
  • Wat is het volgende dat we willen behalen?
  • Hoe gaan we dat doen?
  • Staan we nog met alles neuzen dezelfde kant op? (denk ook weer aan punt 1)

Kijk ook regelmatig naar het bijsturen vanuit de teams. Hebben de teams plannen om de prestaties continue te verbeteren? Of vinden ze het prima zoals het nu gaat? “Stilstaan is achteruitgaan” is misschien wat simplistisch gezegd, maar er zit zeker een kern van waarheid in. Net als dat verbetering daarentegen vooruitgang brengt.

4 – Schep verwachting

Door als manager verwachting te creëren bij je medewerken, zullen deze ook daar naar gaan handelen. Goed zien doet goed volgen. Zorg dat jij net dat stapje meer zet. Kom iets voor tijd dat de anderen beginnen, ga pas als een van de laatsten weg, geef de medewerkers en de klanten net wat meer dan ze verwachten. Verwacht veel van de toekomst en richt je daar naar toe. Ook dat schep verwachting. Medewerkers zullen door een scherpe verwachting van de toekomst ook net dat stapje meer willen gaan zetten.

5 – Wees de expert

Zorg met het team dat jullie bedrijf de absolute expert in jullie branche is. Zorg dat jouw kennis actueel en volledig is en deel deze kennis met je medewerkers. Door trainingen, cursussen of opleidingen aan de medewerkers aan te bieden, wordt hun kennis en expertise vergroot en wordt eveneens aan hun employee branding gewerkt. Alles is met elkaar verbonden: de expertstatus van medewerkers verhoogt de expertstatus van het bedrijf. Goed communiceren met medewerkers zorgt dat medewerkers goed communiceren met elkaar, met jou en met de klanten. En succesvolle medewerkers zorgen voor een succesvol bedrijf. Wil je meer weten over hoe het toepassen van deze prioriteiten binnen jullie bedrijf bij kunnen dragen aan een goede employee branding? Neem dan contact met ons op.

Zoeken

Over ons

Jan Blok

Mijn passie? Bedrijven helpen hun volledige potentieel te ontdekken.
Eigenaar & Senior Consultant

Categoriën

Testimonial

Marcel van Raad

"Inspiratie voor groei"

Wij hebben als team veel energie gekregen en inspiratie opgedaan om de klant ...
Bekijk
Marcel van Raad

"Inspiratie voor groei"

Wij hebben als team veel energie gekregen en inspiratie opgedaan om de klant nog beter te kunnen bedienen!
Nan Banens

"Excellente Dienstverlening"

Jan en Navien hebben mij geholpen om van mijn werk als loopbaancoach en mijn werk als imagocoach...
Bekijk
Nan Banens
Nan Banens Loopbaancoaching

"Excellente Dienstverlening"

Jan en Navien hebben mij geholpen om van mijn werk als loopbaancoach en mijn werk als imagocoach een propositie te maken. Het heeft geresulteerd in een website die weergeeft wie ik ben en wat ik doe. Jan en Navien zijn professionals op hun vakgebied en het was fijn en leuk om met hen samen te werken. Hun inzichten en ideeën hebben mij regelmatig aan het denken gezet. Ik kon met al mijn vragen bij hen terecht en geen moeite was teveel.
Nan Banens
Nan Banens
Nan Banens Loopbaancoaching
Arwind Ramautar

"Enorme betrokkenheid"

Meedenken en een enorme betrokkenheid, dat staat centraal bij Navien en Jan. ...
Bekijk
Arwind Ramautar
Balans voor Balans

"Enorme betrokkenheid"

Meedenken en een enorme betrokkenheid, dat staat centraal bij Navien en Jan. Ze komen niet alleen met creatieve ideeen en realiseren die maar ze denken ook mee over jouw business. Je gaat vol inspiratie en energie weer op pad als je bij hun bent langsgeweest. Voor mij was het een grote investering maar die was het wel dubbel en dwars waard.
Arwind Ramautar
Arwind Ramautar
Balans voor Balans