SuccesSessie

6 stappen naar helderheid, focus en meetbaar succes

Groeistrategie op maat

Samen met Paradigmo creëer je een groeiplan dat écht bij je past

Implementatie & begeleiding

Groeien met de juiste expertise naar een duidelijk pad voorwaarts

Uitbesteden marketing

De kracht van specialistische marketing, zonder de complexiteit

De belangrijkste redenen waarom je werknemers weggaan

16 juli 2019 | medewerkerbeleving

Als werkgever hecht je waarde aan je werknemers. Je hebt ze aangenomen met het idee dat ze jaren bij het bedrijf zullen blijven. Toch kan het zo zijn dat medewerkers na een paar jaar al weer weggaan. Zeker nu er krapte op de arbeidsmarkt is en de banen voor het oprapen lijken te liggen, is het goed om te weten wat redenen zijn waarom werknemers overstappen naar een andere baan. We geven inzicht in de oorzaak van vertrek en we geven tips wat je kunt doen om te zorgen dat mensen juist wel bij jouw bedrijf willen blijven werken.

Op zoek naar beter

Gemiddeld wisselt een kwart van de werknemers in Nederland regelmatig van baan. Soms is dat omdat de werkplek al vanaf het begin van korte duur zou zijn, denk hierbij aan leerwerkplekken, vervanging tijdens sabbaticals of ouderschapsverloven. Maar vaak is het om andere redenen. Werknemers gaan op zoek naar beter. Aan jou als manager of directeur de taak om dat ‘beter’ zelf te bieden. Daarvoor is het goed om eerst te weten wat de redenen van werknemers zijn om te vetrekken. De meest gehoorde redenen zijn:

  1. Weinig uitdaging in het werk
  2. Slechte doorgroeimogelijkheden
  3. Te laag salaris
  4. Weinig erkenning of beloningen voor extra werk en inzet
  5. Slecht contact met leidinggevende of collega’s

Ken de knelpunten in je bedrijf

Nu je weet wat een reden kan zijn voor iemand om naar een andere baan over te stappen, is het goed om binnen je bedrijf te kijken of deze redenen ook in jullie organisatie knelpunten kunnen zijn. Met de krapte op de arbeidsmarkt, zijn dit juist vaak de punten waar werkgevers kandidaten mee binnen proberen te halen. Dat wil zeggen, door juist dat wat bij veel werkgevers mist, of te karig is, te bieden. Zorg dat jij je werknemers biedt waar ze anders voor naar een ander gaan.

Factoren om te blijven

Daarnaast is het goed om te weten wat verder belangrijke redenen zijn dat mensen bij hun huidige werkgever blijven:

  1. Aantrekkelijke voorwaarden
  2. Uitdagend werk met betekenis
  3. Fijne werksfeer
  4. Goed salaris
  5. Werkzekerheid

Als je het beste voor je werknemers wilt, zorg je dat bovenstaande punten in orde zijn en dat je personeel krijgt wat het verdient. Niet alleen zullen ze voor je willen blijven werken, maar zullen ze dit ook met veel plezier en trots blijven doen.

Ga in gesprek

Geen werkplek is hetzelfde en ook geen werknemer is gelijk. Wat voor de een belangrijk is, is voor een ander misschien ondergeschikt. De beste manier om er achter te komen waar je medewerkers waarde aan hechten, is het ze te vragen. Vraag wat hun beweegredenen zijn om voor je te werken, of juist om weg te willen. Ga met ze in gesprek. Wat vinden ze van de werkplek? De werksfeer? En van de secundaire arbeidsvoorwaarden? Kijk wat zij belangrijk vinden en waar het bedrijf in kan voorzien. Wilt je meer weten over hoe je een aantrekkelijk werkgever voor je werknemers kan zijn? We geven je graag meer tips.

Zoeken

Over ons

Jan Blok

Mijn passie? Bedrijven helpen hun volledige potentieel te ontdekken.
Eigenaar & Senior Consultant

Categoriën

Testimonial

Marcel van Raad

"Inspiratie voor groei"

Wij hebben als team veel energie gekregen en inspiratie opgedaan om de klant ...
Bekijk
Marcel van Raad

"Inspiratie voor groei"

Wij hebben als team veel energie gekregen en inspiratie opgedaan om de klant nog beter te kunnen bedienen!
Nan Banens

"Excellente Dienstverlening"

Jan en Navien hebben mij geholpen om van mijn werk als loopbaancoach en mijn werk als imagocoach...
Bekijk
Nan Banens
Nan Banens Loopbaancoaching

"Excellente Dienstverlening"

Jan en Navien hebben mij geholpen om van mijn werk als loopbaancoach en mijn werk als imagocoach een propositie te maken. Het heeft geresulteerd in een website die weergeeft wie ik ben en wat ik doe. Jan en Navien zijn professionals op hun vakgebied en het was fijn en leuk om met hen samen te werken. Hun inzichten en ideeën hebben mij regelmatig aan het denken gezet. Ik kon met al mijn vragen bij hen terecht en geen moeite was teveel.
Nan Banens
Nan Banens
Nan Banens Loopbaancoaching
Arwind Ramautar

"Enorme betrokkenheid"

Meedenken en een enorme betrokkenheid, dat staat centraal bij Navien en Jan. ...
Bekijk
Arwind Ramautar
Balans voor Balans

"Enorme betrokkenheid"

Meedenken en een enorme betrokkenheid, dat staat centraal bij Navien en Jan. Ze komen niet alleen met creatieve ideeen en realiseren die maar ze denken ook mee over jouw business. Je gaat vol inspiratie en energie weer op pad als je bij hun bent langsgeweest. Voor mij was het een grote investering maar die was het wel dubbel en dwars waard.
Arwind Ramautar
Arwind Ramautar
Balans voor Balans