SuccesSessie

6 stappen naar helderheid, focus en meetbaar succes

Groeistrategie op maat

Samen met Paradigmo creëer je een groeiplan dat écht bij je past

Implementatie & begeleiding

Groeien met de juiste expertise naar een duidelijk pad voorwaarts

Uitbesteden marketing

De kracht van specialistische marketing, zonder de complexiteit

5 Tips om te bouwen aan een geslaagde werkrelatie met nieuwe werknemers

23 mei 2019 | Betrokken medewerkers

Een succesvolle werkrelatie met je medewerkers is onderdeel van een geslaagde employee journey. Met het werken aan de employee journey hoef je echter niet te wachten tot een nieuwe werknemer bij het bedrijf begonnen is. Een goede start maak je al voor die tijd. Deze tips helpen je daarbij.

1 – Maak de nieuwe werknemer al vóór dag één onderdeel van het team

Wacht niet tot de medewerker al van start is gegaan met hem bij het team te betrekken. Voeg hem al toe aan een mailing die voor zijn komst verzonden wordt, maar ook betrekking heeft op zijn (toekomstige) werk. Of nodig hem uit om deel te nemen aan het teamuitje of een teammeeting. Zo leert hij niet alleen zijn collega’s alvast kennen, maar zal hij zich ook welkom voelen. Ook door hem al eerder een rondleiding te geven en kennis te laten maken met het team geef je hem het gevoel dat het erbij hoort.

2 – Nodig de nieuwe medewerker al voor dag één uit opsocial media

Stuur nadat de deal rond is de nieuwe medewerker een uitnodiging voor LinkedIn en de bedrijfs Facebook pagina. Zo betrek je hem bij het bedrijf en ontdekt hij alvast interessante weetjes over de organisatie.

3 – Warm welkom

De nieuwe medewerker zal zich welkom voelen als alle benodigde spullen op de eerste dag al voor hem klaar liggen. Een leuk presentje, een klein gebakje of een mooie pen erbij maken het helemaal af en zorgen dat hij zich in het bedrijf echt welkom en snel thuis zal voelen.

4 – Stel haalbare doelen

Stel vooral in de eerste week haalbare doelen. Zo maak je het mogelijk voor je nieuwe medewerker om al snel succes te kunnen boeken. Een goede, succesvolle, start draagt bij aan een sterker zelfvertrouwen en een solide basis van een geslaagde werkrelatie.

5 – Geef regelmatig feedback

Door vooral de eerste tijd regelmatig – opbouwende – feedback te geven, bouw je een vertrouwensband op. Jullie leren elkaar en elkaars manier van werken kennen en weten sneller wat je aan de ander hebt. Bovendien kun je op deze manier de nieuwe werknemers sneller bijsturen als het niet goed gaat. Zo voorkom je dat verkeerde gewoontes er in slijten of dat een werknemer al gauw, gefrustreerd, het bedrijf weer verlaat. Heb je na deze tips nog vragen of ben je benieuwd naar meer tips voor een geslaagde werkrelatie? Wij helpen je graag verder, dus neem eens vrijblijvend contact met ons op om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

Zoeken

Over ons

Jan Blok

Mijn passie? Bedrijven helpen hun volledige potentieel te ontdekken.
Eigenaar & Senior Consultant

Categoriën

Testimonial

Marcel van Raad

"Inspiratie voor groei"

Wij hebben als team veel energie gekregen en inspiratie opgedaan om de klant ...
Bekijk
Marcel van Raad

"Inspiratie voor groei"

Wij hebben als team veel energie gekregen en inspiratie opgedaan om de klant nog beter te kunnen bedienen!
Nan Banens

"Excellente Dienstverlening"

Jan en Navien hebben mij geholpen om van mijn werk als loopbaancoach en mijn werk als imagocoach...
Bekijk
Nan Banens
Nan Banens Loopbaancoaching

"Excellente Dienstverlening"

Jan en Navien hebben mij geholpen om van mijn werk als loopbaancoach en mijn werk als imagocoach een propositie te maken. Het heeft geresulteerd in een website die weergeeft wie ik ben en wat ik doe. Jan en Navien zijn professionals op hun vakgebied en het was fijn en leuk om met hen samen te werken. Hun inzichten en ideeën hebben mij regelmatig aan het denken gezet. Ik kon met al mijn vragen bij hen terecht en geen moeite was teveel.
Nan Banens
Nan Banens
Nan Banens Loopbaancoaching
Arwind Ramautar

"Enorme betrokkenheid"

Meedenken en een enorme betrokkenheid, dat staat centraal bij Navien en Jan. ...
Bekijk
Arwind Ramautar
Balans voor Balans

"Enorme betrokkenheid"

Meedenken en een enorme betrokkenheid, dat staat centraal bij Navien en Jan. Ze komen niet alleen met creatieve ideeen en realiseren die maar ze denken ook mee over jouw business. Je gaat vol inspiratie en energie weer op pad als je bij hun bent langsgeweest. Voor mij was het een grote investering maar die was het wel dubbel en dwars waard.
Arwind Ramautar
Arwind Ramautar
Balans voor Balans